Lagi mencari inspiratie Cara Gampang Membuat Kek Lapis Indi yang Lezat yang unik ?, Resep Kek Lapis Indi, Menggugah Selera memang akhir-akhir ini sedang baniak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kalian. internet mamnfaatkan van HP naar melihat info gambar naar dijadikan ide. nah kali ini saya akan membagikan tutorial cara membuat Langkah Mudah voor Membuat Kek Lapis India Anti Gagal voor menyiapkannya do thote tidak sulit namun tidak gamen juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Kek Lapis Indi Yang Enak Selayaknya Mempunyai Aroma Eta Rasa Yang Mampu Memancing Selera Kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi qualitas rasa dari kek lapis india, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Als het gaat om menucake Kek Lapis India, een werk in uitvoering, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi speciale suguhan. Berikutnya adalah gambar berkaitan dengan kek lapis india yang bisa anda jadikan contoh.
Berikut ini ada beberapa tips dhe trick praktis yang dapat diterapcan voor mengolah kek lapis india yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Kek Lapis India menggunakan 14 bahan gero 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
# goldenapron2020 Setiap kali hari raya kek ini memang menjadi pilihan kami sekeluarga. Tetapi kali ini saya buatkan touk pertunangan anak saudara saya, jadi tak dapat la saya nak memotong kek tersebut ju.
Bahan-bahan de boembu yang dibutuhkan tot menyiapkan Kek Lapis India:
- 500 g munt (Lurpak / Anchor / Golden Churn)
- 10 Biji Tellurium (Klasse A) Saya Guna Klasse AA
- 1 kamer nestum putih (saya kisar halus)
- 2 Servische soldaten Roti Marie
- 1 Gela Kelapa Kering (Saya Kisar Halus)
- 1 halo gelaste bloem
- 1 kus sudu ovaal
- 1 kopje vanille
- 1 pakje Serbuk Santan (Kara)
- 1 soldeer Susu Manis
- 100 g Horlick
- Gekleurde Cadbury Cocklat (140 stuks)
- Acuaan / Loyang Saiz 8x8 inch
- Kertas minyak utk ai
Langkah-langkah voor lid van Kek Lapis India
- Pkl mentega dan gula hgga kmbg. Masukkan esen vanille en ovalen en pkl lg hgga sebati.
- Masukkan telur sati persatu sambil dipukul hgga habis Masukkan susu manis, horlick, nestum, kelapa kering, serbuk santan en serbuk roti marie, pukul lg hgga sebati.
- Bak 15 minuten in de oven op 180°C. (Bergantung pd labea masing2). Alaska acuan dgn kertas minyak. Letak 1 cwn adunan en ratakan. Bkr dgn api atas dan bwh selama 10 minuten.Tekan dgn alat penekan supaya rata.Lapis lagi 1 cwn adunan dan ratakan. Bkr lg ttp guna api atas shj selama 10 minuten. Tekan dgn alat penekan. Susun coklat spt di dlm gmbr dhe tompok2kan 1 cwn adunan dhe ratakan. Bkr lagi selama 10 min Tekan dgn alat penekan setiap kali lps kek msk. Lapis lg 1 cwn en ratakan. Bkr lg.
- Buat sehgga habis. Susun coklat pd lapisan ketiga, keepam, kesembilan en kedua belas. Tinggalkan sedikit adunan utk diberi warna utk dibuat corak di atas kek. Jika tak nak buat corak woordspeling blh jg. PENTING NOTE, semakin tinggi kek perlu diturunkan suhu kpd 150'c oven (bergantung pd oven masing2). Sejukkan kek terlbh dahulu. PETUA utk ptg kek sebaik2 nya letak di dlm peti sejuk. Bila hendak memotongnya, celupkan / panaskan pisau en lap baru lah diptg.
- Sedia utk dinikmati.
Gimana niet? Kan Gampang? Itulah cara membuat Kek Lapis India yang bisa Anda praktikkan di rumah. Hallo mencoba!
0 Post a Comment
Post a Comment