Resep Pau tembikai yang Enak

Pau Shalqi

Mencari inspirasi Bagaimana cara membuat antidepresan Pau Tembikai khas? Orang ramai menggunakan internet pada telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat tentang foto. Cara membuat resepi tembikai Pau yang mudah. Jika anda membuat kesilapan, hasilnya akan membosankan dan benar-benar tidak menyenangkan. Malah, pencuci mulut yang lazat harus mempunyai rasa dan rasa yang akan memenuhi selera anda.

Terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi rasa tembikai, pertama sekali jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, pemprosesan dan perkhidmatannya. Tidak kira di mana anda berada, jika anda ingin membuat doh yogurt yang lazat, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu resipinya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah contoh bentuk tembikai yang boleh anda gunakan.

Nah, kali ini kita akan cuba, tembikai Pau berbeza dari rumah. Pastikan makanan mudah, hidangan ini boleh menjadi sihat seperti keluarga anda. Anda boleh menyediakan tembikai pasli dengan 15 bahan dan 5 langkah penyediaan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Sebenarnya ini kali pertama saya buat burung merak. Saya pun dapat resepi Google.. Saya nak buat burung merak sebab nak design tembikai kegemaran saya. Gaya tembikai sangat menarik bagi saya.. Kebanyakan tembikai ada 2 warna.. Merah dan kuning.. Jadi bila siap kek tembikai menjadi sangat merah, kuning, putih dan hijau. Ia akan dibersihkan semula dengan coklat. kerepek. Saya suka biji tembikai dan sangat berpuas hati dengan hasilnya 😍😍 Merak ni sangat lembut.. Anak-anak suka sebab ada coklat dalam hati yang sangat digemari oleh kanak-kanak.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan tembikai

  1. Bahan 2 a
  2. 🍉 1 sudu besar yis morfin
  3. 150 ml air mendidih
  4. 3 sudu besar gula
  5. Bahan 2b
  6. 60 460 q serbuk / tepung Hong Kong *
  7. 🍉 1 sudu kecil serbuk penaik *
  8. 🍉 1/2 sudu teh serbuk roti *
  9. (Bahan-bahan ditanda * dalam ayak)
  10. 🍉 2 sudu besar pencincang
  11. 🍉 1 sudu teh minyak zaitun
  12. 🍉 1/2 cawan air
  13. Bahan 2C
  14. .Warna merah, kuning dan hijau
  15. . Cip coklat

Langkah-langkah membuat tembikai Pau

  1. Campurkan semua bahan 2 A. Biarkan selama 10 minit sehingga yis menjadi pejal
  2. Satukan semua bahan B dan gaul bahan A. Cat sehingga adunan sebati dan padat. Tutup dengan filem berpaut dan biarkan selama 20 minit sehingga doh lembut.
  3. Bahagikan kepada 4 bahagian dan gaulkan. Tutup dengan filem berpaut dan biarkan selama 10 minit lagi
  4. Timbang doh merah (16 g). Masukkan kepingan coklat dalam dan luar. Boleh disimpan selepas penyejatan. Kemudian lipat doh putih (14 g). Masukkan tepung merah dan tutup sebati. Ambil doh hijau (20 g) dan tekan. Kami letak doh merah + putih dan tutup sebati. Sediakan di atas kertas parchment. Lukiskan warna hijau tua dengan kapas dan lukis corak tembikai pada doh
  5. Rehatkan selama 30 minit dan reneh dengan api sederhana selama 10-15 minit. Tutup bungkusan dengan tuala untuk mengelakkan air jatuh ke atas burung merak

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang kami tawarkan di sini. Semoga penyediaan mudah tembikai di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan lazat untuk keluarga atau rakan-rakan anda atau mempunyai idea dalam industri makanan. Cubalah dengan cantik!

0 Post a Comment

Post a Comment