Masih mencari idea untuk membuat Roti Keju Jala Jala yang sedap dan unik? Pada masa ini, rakan-rakan di sekeliling kita sedang mencari cara membuat roti keju challah yang lazat, mungkin anda salah seorang daripadanya. Masyarakat sudah biasa menggunakan Internet di telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat imej untuk digunakan sebagai maklumat. Dan kali ini saya kongsikan tutorial cara menghidangkan resepi Roti Jala Keju yang sempurna yang tidak mudah dan tidak sukar untuk dibuat. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya tidak akan memuaskan malah tidak sedap. Sedangkan Roti Jala Keju yang bagus harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.
Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa keju Roti Jala, dari jenis bahan, pilihan bahan segar hingga pemprosesan dan persembahan. Jangan risau jika anda ingin membuat keju Rohi Jala yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar Cheese Roti Jala untuk dijadikan inspirasi.
Jumlah hidangan untuk membuat keju Roti Jala ialah 5 orang. Oleh itu, pastikan bahagian ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa yang diperlukan untuk menyediakan Roti Jala dianggarkan sekitar 1 jam.
Berikut ialah beberapa petua dan petua berguna yang boleh anda gunakan untuk membuat Keju Roti Jala yang sedia untuk dimasak. Anda boleh membuat keju Roti Jala dengan 15 jenis bahan dan 10 langkah pengeluaran. Cara memasak hidangan.
Seperti yang kami faham, sukar untuk kami membuat Jalla Jalla Jalla versi cantik yang akan menjadi sangat cantik, kami hanya membuat Roti Jalla Cheese. hai Mila, ya, ia adalah Hawkal. Saya sukakannya. Sungguh menakjubkan bagaimana ibu saya memasak challah berwarna-warni. Haha. Makan dengan coklat putih, keju cheddar, buah pala dan oreo crumble. Mana tak licin? dia adalah dia Keju parut harus menjadi ulam wajib. Yang lain dipandu oleh rasa. Kalau nak tambah susu manis, coklat, nutella, bihun, kerepek buah, nasi coklat, biskut, apa sahaja yang ada di dapur. Alhamdulillah 💖
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat keju Roti Jala:
- Bahan-bahan untuk roti challah
- 2 cawan tepung gandum
- 1 biji telur
- 1/4 cawan minyak sayuran
- 1 +1/2 cawan air
- 1 gelas susu cair
- sedikit garam
- 1 sudu gula
- Pewarna makanan kegemaran (gunakan hijau dan merah)
- bahan pengisian
- 1 cawan cip coklat putih
- 1 sudu besar minyak sayuran
- keju cheddar secukupnya (parut)
- sarang
- Serbuk Oreo
Langkah-langkah membuat Roti Jala Keju
- Masukkan tepung, telur, minyak sayuran.
- Campurkan air, susu cair, garam dan gula dalam pengisar.
- Gaul hingga rata. Bahagikan kepada 3 bahagian, cat dengan cat merah dan hijau dan biarkan 1 bahagian putih.
- Ambil picagari/ picagari, isi dengan adunan merah jambu. Masak di atas kuali yang dipanaskan dengan api perlahan.
- Tuangkan adunan putih dan kacau. Gunakan picagari yang sama.
- Akhir sekali, tuangkan adunan hijau dan gaul. Jika tiada tepung mentah, ia direbus. Angkat dan letak di atas pinggan. Ulang langkah yang sama sehingga anda menghabiskan semua pes.
- Perlahan-lahan canai roti jala. Lakukan ini sehingga semuanya selesai.
- Menggunakan kaedah double boiler, cairkan coklat putih dan 1 sudu besar minyak sayuran sehingga coklat cair. Letakkan dalam piping bag.
- Sapukan coklat putih ke atas roti challah. Keju cheddar yang dicincang. Taburkan dengan serbuk Unstim dan Oreo. Pintar
- Jemput makan malam.
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang pasukan kami tawarkan. Kami sangat berharap resipi mudah untuk Roti Keju Jala di atas akan membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda atau menginspirasikan perniagaan masakan anda. Semoga ini membantu dan semoga berjaya!
0 Post a Comment
Post a Comment