Adakah anda sedang mencari idea cara membuat Kek Papan Lapis Cadbury Anti Fail yang lebih unik, langkah mudah untuk membuat kek lapis Cadbury Anti Fail telah benar-benar mencari beberapa orang di sekeliling kita akhir-akhir ini, ini mungkin salah seorang daripada anda. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet dalam bentuk peranti maklumat visual yang boleh menjadi inspirasi. dan kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat langkah mudah untuk membuat kek lapis anti fail cadbury yang betul-betul keras. Jika tidak dirawat dengan betul, hasilnya tidak memuaskan dan biasanya tidak menyenangkan. Malah, kek papan lapis Cadbury yang lazat harus mempunyai rasa dan rasa yang membangkitkan selera.
Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa kek lapis Cadbury, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jika anda ingin membuat kek lapis Cadbury yang lazat di rumah, jangan risau kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah ialah foto papan lapis Cadbury untuk digunakan sebagai idea.
Nah kali ini kami cuba membuat kek papan lapis Cadbury kami sendiri di rumah. Mudahkan sahaja, hidangan ini boleh membantu mengekalkan badan anda dalam keluarga. Anda boleh membakar kek papan lapis cadbury dengan 9 jenis bahan dan 4 peringkat kerajinan. Begini cara memasaknya.
Untuk kek dan kakak. Ian berkata tidak perlu ada garisan kecil najis pada saat-saat akhir. Nasib baik ada bahan. Kita di dalam". Alhamdulillah dah tak secantik dulu.
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Kek Papan Lapis Cadbury:
- 450 gram mentega
- 300 g susu pekat dimaniskan
- 10 biji telur gred A
- 100 gram gula halus
- 1 sudu teh ekstrak vanila
- 1 sudu besar bujur
- 300 q Tepung Maria
- 75 ml air ais
- 60 Tulang Coklat Cadbury
Langkah-langkah membuat kek papan lapis cadbury
- Campurkan mentega dan susu pekat. Pukul telur dan gula hingga kembang. Masukkan esen vanila, air sejuk, tepung biskut ganja dan bujur dan pukul lagi. Kemudian gaul adunan telur tadi dengan adunan krim tadi.
- Sementara itu, panaskan ketuhar hingga 180 darjah (bergantung pada suhu ketuhar yang dimaksudkan). Loyang roti dengan kertas parchment.
- Masukkan 9 sudu besar doh dalam loyang roti dan tekan keluar. Kemudian masak selama kira-kira 5-7 minit di atas dan bawah. Apabila selesai, tambah lagi 9 sudu besar dan masak lagi 5-7 minit, menggunakan api atas sahaja. Bakar sehingga tingkat keempat, asingkan 20 Cadbury dan bakar lagi. Ulang proses yang sama sehingga selesai:- 1) 4 lapisan 2) Chocolate Cadbury 3) 4 lapisan 4) Chocolate Cadbury 5) 4 lapisan 6) Chocolate Cadbury 7) 4 lapisan
- NOTA: Berhati-hati untuk sentiasa mencampurkan adunan dengan sudu/spatula/sudu. Keluarkan buih atau uli kuali sehingga timbul buih dan doh licin. Kemudian masukkan semula ke dalam ketuhar dan bakar. Mula-mula sejukkan kek. Celupkan pisau tajam ke dalam air suam dan lap kek sebelum dihiris untuk mengelakkan pewarnaan coklat.
bagaimana mereka Bukankah itu mudah? Cara membuat Kek Papan Lapis Cadbury boleh anda buat di rumah. Cubaan yang baik!
0 Post a Comment
Post a Comment