Langkah Mudah untuk Menyiapkan Donut, Sempurna

lempeng

Mencari inspirasi untuk langkah-langkah mudah untuk menyediakan keldai yang unik terhadap nasib malang? Resepi donat yang sedap Suatu ketika dahulu, beberapa orang di sekeliling kita sedang mencarinya, dan mungkin anda salah seorang daripada mereka. Orang ramai telah terbiasa menggunakan Internet pada telefon pintar untuk mengakses maklumat grafik yang boleh digunakan sebagai pengetahuan. Diterbitkan Kali ini saya akan kongsikan buku teks cara penyediaannya. Cara membuat bebola mentega yang sangat sedap, memang susah dan senang dimasak. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak akan menjadi lembut dan tidak enak. Walaupun donat yang enak harus mempunyai rasa dan aroma yang dapat membangkitkan selera.

Rasa bebola daging mentega dipengaruhi oleh banyak perkara, daripada jenis bahan dan pilihan bahan-bahan segar sehinggalah cara memasak dan penyajian. Jika anda ingin memasak bebola daging yang lazat dalam minyak di mana-mana, anda tidak perlu risau, kerana jika anda tahu helahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah ialah foto Don untuk memberi anda idea.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan mudah untuk memproses peluru lemak. Anda boleh membuat donat dengan 11 bahan dan 6 langkah. Cara memasak hidangan.

#cppass Kalau tak tengok google memang tak berapa nak ambil tahu..sebab nak seal country crossing sehari, lagi berani duet. Nampaknya seluruh dunia suka bebola mentega..kalau tak suka apa-apa pun, welcome donut pun macam tu.. tapi best google ehh.. baru jumpa usa hehehe original sugar aye.. terletak di malaysia diaaa.. orang malaysia belaka cantik ... berbeza Terdapat pilihan pemandangan ... jika anda melihat semua bayi manis ... kami juga cuba melukis wisel ... itu sahaja

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat donat:

  1. 220 gram tepung gandum / tepung roti
  2. 30 g susu tepung
  3. 30 gram gula
  4. 30 g marjerin / mentega
  5. 3 gram yis kering
  6. 1 biji telur
  7. 120 ml susu cair sejuk
  8. Pengisian dan hiasan:
  9. Bakar 100 gram coklat
  10. 30 gram marjerin
  11. 1 sudu teh madu

Langkah penyediaan donat

  1. Dalam mangkuk, campurkan yis, gula, tepung, telur dan susu cair pada kelajuan rendah sehingga rata. Masukkan marjerin, putar cepat sehingga doh menjadi kenyal. Kemudian berehat selama 1 jam.
  2. Bahagikan doh kepada dua bahagian yang sama, bulatkan dan buka seperti pizza. Kemudian potong doh kepada 7 bahagian yang sama.
  3. Masukkan dalam acuan dan biarkan doh berehat selama 30 minit sehingga kembang.
  4. Panaskan minyak dan goreng dengan api perlahan hingga kekuningan. Toskan minyak dan biarkan sejuk pada suhu bilik.
  5. Sediakan gula tepung atau gula halus, donat boleh ditabur. Kalau nak hias, sila gaulkan gasing, gandakan periuk, cair dan kacau hingga berketul. Cat permukaan belon dengan minyak dan hias mengikut kreativiti anda.
  6. Catatan. Jika anda menggunakan pembakar roti, campurkan semua bahan dan bakar dalam loyang sehingga doh siap.

Terima kasih kerana membaca resipi yang dibentangkan oleh pasukan kami di halaman ini. Semoga resepi donat ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan juadah yang lazat untuk keluarga/rakan anda dan juga menjadi sumber inspirasi jualan makanan anda. Kami harap anda mendapati ini berguna dan menikmatinya!

0 Post a Comment

Post a Comment