Mencari idea tentang cara membuat Roti Yogurt Pisang yang paling lazat dan unik? Segelintir orang di sekeliling kita tercari-cari cara mudah untuk membuat Roti Yogurt Pisang, mungkin salah satunya, rakan-rakan Netizen menggunakan Internet di telefon bimbit mereka untuk mendapatkan maklumat untuk imej inspirasi. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan kepada anda langkah-langkah cara membuat resepi roti dadih pisang yang sedap dan tidak susah dan tidak mudah untuk dibuat. Jika anda tersalah menguruskannya, hasilnya akan menjadi tidak menyenangkan dan tidak menyenangkan. Roti pisang yang lazat dengan yogurt harus mempunyai aroma dan rasa yang menggoda selera kita.
Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti rasa yogurt dan pisang, pertama jenis bahan, kemudian pilihan rempah segar, kaedah pemprosesan dan persembahan. Jika anda ingin membuat Roti Yogurt Pisang yang sedap di mana sahaja anda berada, jangan risau kerana jika anda tahu kaedahnya, hidangan ini boleh menjadi kepakaran anda. Di bawah adalah gambar yogurt dan roti pisang yang boleh anda gunakan untuk inspirasi.
Jumlah bahagian yang boleh diberikan untuk menyediakan susu dan roti pisang ialah 6 orang. Jadi pastikan makanan ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, dianggarkan masa yang diperlukan untuk memasak yogurt dan roti pisang adalah satu jam.
Kami menawarkan cara yang mudah dan mudah untuk menyediakan yogurt siap pakai dan roti pisang. Anda boleh membuat Roti Yogurt Pisang menggunakan 12 bahan dan 3 langkah penyediaan. Berikut adalah cara menyediakan makanan.
Roti Pisang Yogurt: Ia kelihatan seperti kek tetapi ia sebenarnya roti. Roti manis dan lembap. Rasa terbaik pisang dan coklat dan inti walnut. Ia mudah disediakan tanpa menggunakan mixer.
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat roti dadih pisang:-
- 1 1/2 cawan pisang lecek
- 1/4 cawan yogurt Yunani
- 1/4 cawan minyak jagung
- 2 biji telur saiz A
- 1 ekstrak vanila
- 1/4 hingga 1/2 cawan gula pasir
- 1/4 cawan gula perang
- 1/2 sudu teh garam
- 2 cawan tepung serba guna - diayak
- 1 sudu teh baking soda / ditapis
- 1/2 cawan walnut cincang
- 1 cawan kerepek separa manis
Langkah-langkah membuat roti pisang dengan yogurt
- Menggunakan sudu/sudu besar, campurkan bersama dalam mangkuk: pisang tumbuk, telur, yogurt Yunani, minyak jagung dan esen vanila. Gaul sebati. Masukkan gula merah, gula merah dan garam. Gaul sebati.
- Masukkan tepung serba guna dan baking soda. Gaul sebati. Jangan campur terlalu banyak. Masukkan pecan cincang (apa-apa jenis kacang) dan cip coklat separa manis. Gaul sebati.
- Alas loyang kek segi empat sama 9 inci dengan kertas parchment. Tuangkan adunan ke dalam balang. menutup. Bakar pada suhu 170 darjah celcius selama 45-55 minit / sehingga masak.
Terima kasih kerana menggunakan resipi di halaman ini. Kami berharap Roti Yogurt Pisang di atas dapat membantu anda untuk menyediakan hidangan yang lazat dan idea resipi untuk keluarga/rakan anda. Semoga bermanfaat dan selamat maju jaya!
0 Post a Comment
Post a Comment